Wandeltocht Tscheppa Schlucht

Wandeltocht: Tscheppa Schlucht

Tscheppa Schlucht

Tscheppa Schlucht

Vlak bij Ferlach (ten zuiden van Klagenfurt) ligt op weg naar de Loibl Pass, de Tscheppa Schlucht. De duizelingwekkende kracht van het water heeft hier een diepe kloof gemaakt die zeker een bezoek waard is. Maar de tocht gaat niet alleen door een diepe kloof. Ook wandelingen door bos en schitterende weide waar u kunt genieten van de mooie flora, stalen hangbruggen, een prachtige waterval maken dit voor u een onvergetelijke wandeling.
Voor degene die deze wandeling gaan maken wordt ten sterkste aangeraden bergschoenen te dragen of anders zeer goed geprofileerde sportschoenen. Op kinderen dient erg goed gelet te worden. Voor een ieder die niet goed ter been is, is deze tocht onbegonnen werk.

Route:
Vanaf de Parkeerplaats Tscheppaschlucht loopt u richting Loibl Paß en bereikt u na ca. 20 minuten de “Goldene Brünnl”. Hier moet u uw bijdrage betalen voor het onderhoud van de paden door de Tscheppa Schlucht en de bewegwijzering.

Door het centrale deel van de kloof met al zijn fascinerende uitzichten, de lichte waternevel die over u neerdaalt en de bruggen die u moet oversteken, bereikt u na ongeveer een uur lopen een splitsing.

Hier kunt u uit de volgende wegen kiezen:

Tscheppa Schlucht waterval

Tscheppa Schlucht waterval

Naar links, langs de Loiblbaches in het Loibltal naar de rustplaats “Deutscher Peter”. Dit is een oud familiebedrijf dat beroemd is om zijn zelfgemaakte schnaps.
Naar rechts, richting de Teufelsbrücke (een stalen hangbrug) en komt u na ongeveer 15 minuten lopen bij de Tschaukofall een schitterende waterval. Meer dan 500 liter water per seconde stort hier 26 meter naar beneden het ravijn in. Deze waterval is het hoogtepunt van de wandeling, maar naast de indrukwekkende waterval is het uitzicht schitterend.

Wie hierna nog zin, moed en krachten over heeft, wandelt door naar de imposante Felsentor op de nieuw aangelegde Panoramaweg “Auf den Spuren des Dr. Peter Tschauko” tot aan het rustpunt “Deutscher Peter”. Hier loopt u ongeveer 30 minuten over.
Of u loopt de beek langs en komt dan in het idyllische bergdorp “Windisch Bleiberg na ca. 45 minuten lopen. Ook kunt u nog verder doorlopen tot u bij het schilderachtige Bodendal uitkomt na ongeveer 60 minuten lopen.

Tscheppaschlucht-bus
Voor iedereen die in het bezit is van een geldig toegangskaartje of de Kärntner Card brengt de pendelbus u vanaf het gasthaus aan het einde van uw wandeling, gratis terug naar de parkeerplaats. Bij alle genoemde eindpunten in bovengenoemde routes staat een Gasthaus.

Tscheppa Schlucht

Tscheppa Schlucht

Tscheppa Schlucht

Tscheppa Schlucht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.