Runderbouillon met leverballetjes

Recepten > Leberknödelsuppe (runderbouillon met leverballetjes)

Een Oostenrijks voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein stokbrood van één dag oud
  • 1/4 ltr melk
  • 250 gr runderlever
  • 1 ui
  • 1 eetl boter
  • 1 ei
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 theel gedroogde oregano
  • 2-3 eetl paneermeel
  • 1 ltr water
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1/2 bosje bieslook of diepvries bieslook

Bereidingswijze

  1. Melk verwarmen.
  2. Brood in dunne plakjes snijden en in de melk doen. ± 10 minuten goed laten intrekken.
  3. Lever in stukken snijden.
  4. Ui pellen en in stukken snijden.
  5. Lever + ui + uitgeknepen brood in de keukenmachine doen en malen.
  6. Boter, ei, zout, peper en oregano erbij doen en ook het paneermeel. Alles goed door elkaar doen, zodat een luchtig deegje ontstaat. Hiervan 8 balletjes vormen.
  7. 1 ltr water met wat zout aan de kook brengen.
  8. Leverballetjes in het water doen en heel zacht ± 30 minuten laten trekken.
  9. Balletjes uit de pan halen. Bouillon zeven.
  10. Weer aan de kook brengen met de vleesbouillontabletten.
  11. Leverballetjes weer in de bouillon doen en garneren met bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *