Leberpofesen in runderbouillon

Recepten > Soep > Leberpofesen in runderbouillon

Leberpofesen is een recept uit Niederösterreich; een heerlijk Oostenrijks voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel majoraan
  • 30 gr koolzaadjes
  • 100 gr runderlever, gehakt
  • 3-4 eieren
  • Broodkruimels
  • 6 sneetjes brood
  • 3 eetl. Meel
  • 1-2 eetl melk (of water)
  • 1 eetl olijvenolie
  • 500 ml koolzaadolie
  • 1 liter runderbouillon
  • Zout, peper

Bereidingswijze

  1. Ui, peterselie en majoraan fijnhakken. In een pan met heet vet doen, doorroeren en de gehakte lever toevoegen.
  2. Alles goed doorroeren en licht aanbakken. Zout en peper toevoegen en vervolgens kort onder een deksel laten garen.
  3. En ei en zoveel broodkruimels toevoegen tot er een smeuïge, smeerbare massa ontstat.
  4. Twee sneetjes brood ongeveer een halve vingerdikte met de levermassa besmeren en vervolgens op elkaar leggen. Het geheel door het meel wentelen.
  5. 2-3 eieren los kloppen met de melk en een klein scheutje olijfolie.
  6. De gevulde sneetjes brood hier even in laten weken en vervolgens door de broodkruimels wentelen.
  7. De koolzaadolie verwarmen en de sneetjes brood hier goudgeel in bakken.
  8. Op keukenpapier laten uitlekken, in driehoekjes snijden en onderop een soepbord leggen. De hete runderbouillon toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *