Goulash uit Zuid-Tirol

Recepten > Goulash uit Zuid-Tirol

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees. Voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 800 gram magere runderlappen
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • Zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2 blaadjes laurier, paar takjes basilicum, takje
  • marjolein
  • 3 tenen knoflook
  • Komijnzaadjes
  • Mespunt milde paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen van ca. 40 gr.
  2. Snipper de ui en fruit hem in de olijfolie goudgeel.
  3. Voeg het vlees toe en bak het op een hoog vuur mooi bruin.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Vervolgens de tomatenpuree en de bloem toevoegen en de wijn erbij gieten. De wijn laten verdampen en dan de laurier, basilicum, marjolein, knoflook, komijnzaadjes en paprikapoeder toevoegen.
  6. Voeg vervolgens nog een halve liter warm water toe en laat alles ca 1,5 uur sudderen op een laag vuur tot het vlees botergaar is.

Eén gedachte op “Goulash uit Zuid-Tirol

  1. Chris Sels

    Graag merk ik op dat bij deze receptuur komijn staat. In Tirol gebruikt men karwij. Dit kruid lijkt visueel op komijn, maar is het niet!
    De smaak is nit te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *