Varkensfilet in een saus van donker bier

Recepten > Varkensfilet in een saus van donker bier

Een typisch Oostenrijkshoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr varkensfilet
  • 250 ml donker bier
  • 1 theelepel bloem
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Naar smaak kummel, zout, peper
  • 2 eetlepels boter (koud)
  • Olie en boter om te braden

Bereiding

  1. De varkensfilets in duimdikke medaillons snijden. Met zout en peper insmeren.
  2. Een pan verhitten met wat olie en boter en de medaillons daarin aan beide kanten in ca. 4 minuten braden. De medaillons uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen en warm houden (het beste is om ze in een voorverwarmde oven van 80 graden C te leggen).
  3. De kristalsuiker door het overgebleven braadnat roeren en licht laten karamelliseren.
  4. Het meel toevoegen, geheel doorroeren en met het bier blussen. Alles laten inkoken en naar smaak zout en peper toevoegen. Tenslotte de koude boter en de kummel toevoegen en daarmee de saus binden. Let op de saus niet meer laten koken.
  5. De varkensmedaillons uit de oven halen, op een voorverwarmd bord leggen en met de saus overgieten.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *