Kärntner Käsnudel

Recepten > Kärntner Käsnudel

Ingrediënten deeg

  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • Zout
  • Lauwwarm water

Ingrediënten vulling

  • 250 gram, gekookte, fijngehakte aardappels
  • 250 gram broodkruimels van zonnebloem-
    Brood
  • zout
  • 1 middelgrote ui
  • 1 eetlepel boter
  • Fijngehakte munt en kervel

Bereidingswijze

  1. De ingrediënten voor het nudeldeeg tot een zacht smeuïg deeg kneden en dit laten rusten.
  2. Voor de vulling de ui fijn snijden en in boter goudgeel bakken.
  3. Daarna alle ingrediënten voor de vulling samenvoegen en hier de ui bij doen. Samen kneden en mooie bolletjes vormen.
  4. Het deeg uitrollen, de bolletjes in een rij erin leggen, hier overheen weer een reep deeg leggen en het deeg rondom de bolletjes goed samendrukken.
  5. De bolletjes die nu geheel in deeg zijn verpakt, uitsnijden.
  6. De Nudeln (bolletjes) in gezouten water in ca. 10 minuten gaarkoken en met gesmolten boter serveren.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *