HEMA breidt uit naar Oostenrijk 

Warenhuisketen HEMA opent in het voorjaar van 2018 zijn eerste twee winkels in het centrum van Wenen.

HEMA maakte maandag 4 december 2017 bekend dat ze nog evalueert of er mogelijkheden zijn voor vestigingen in andere grote steden in Oostenrijk.

We houden u op de hoogte.

 Oostenrijk nog altijd populairste wintersportland Nederlanders

 Oostenrijk is nog altijd veruit het populairste wintersportland onder de Nederlanders.

Duitsland heeft Frankrijk de afgelopen winter ingehaald als het gaat om populairste bestemmingen voor skivakanties door Nederlandse wintersporters.

Van de 1.015.000 wintersportvakanties die Nederlanders in de winter van 2016-2017 boekten, gingen er 176.000 naar Duitsland (17 procent) en 142.000 (14 procent) naar Frankrijk.

Lees verder bij de bron.

Nieuwe 8-persoons stoeltjeslift in Ischgl

Wie in Ischgl vanaf de Idalp naar het Flimjoch wil, kan aankomende de winter in de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift, met verwarmde zittingen en overkappingen stappen. Uniek is dat twee kabelbanen dezelfde pilaar gebruiken. In Sölden brengt de nieuwe 10-persoons Gigijoch gondellift de wintersporters comfortabel en zonder wachttijden de berg op.

De lift werd in een recordtijd van zeven maanden gebouwd en kan 4.500 personen per uur vervoeren.

Drie nieuwe skiliften in de skigebieden van de Arlberg

Aankomende winter wordt de Arlberg Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebied!

Door de opening van drie nieuwe skiliften, waaronder de nieuwe Flexenbahn zijn vanaf deze winter alle skigebieden van de Arlberg met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een nieuw aaneengesloten gebied met maar liefst 305 kilometer piste en 87 skiliften.

De Arlberg-Arena strekt zich uit over St. Anton am Arlberg in Tirol en Lech, Zürs, Warth en Schröcken in Vorarlberg.

Grenscontroles Duitsland Oostenrijk wellicht ook na 1 Februari

Duitsland wil ook na februari, wanneer de Europese toelating voor tijdelijke grenscontroles afloopt, nog grenscontrales uitvoeren en wel tot na de parlementsverkiezingen in de tweede helft van 2017.

“Als de Europese Commissie de verlenging niet toestaat, wat ik niet zou begrijpen, dan moet Duitsland onafhankelijk beslissen om grenscontroles te blijven doen aan de grens tussen de deelstaat Beieren en Oostenrijk”, zei Stephan Mayer (CSU) aan Welt am Sonntag.

Duitsland is, net als België, lid van de Schengenzone, waarbinnen controles aan de nationale grenzen zijn opgeheven. In volle vluchtelingencrisis besloten verscheidene lidstaten vorig jaar terug te grijpen naar grenscontroles. In november kregen Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen de toelating om die tijdelijke grenscontroles met drie maanden te verlengen, tot februari.

Meer informatie bij de bron: De Morgen