Kärntner Käsnudel II

Recepten > Kärntner Käsnudel II

Vegetarisch Oostenrijks hoofdgerecht voor 4 personen. Houdt rekening met 50 minuten voorbereiding plus de kooktijd.

Ingrediënten

  • Deeg
    • 300 gr meel
    • 1 ei
    • 1 eetlepel olie
    • 125 ml lauwwarm water
    • 1 mespuntje zout
  • Vulling
    • 400 gr melige aardappels
    • 250 gr kwark (vocht laten aflopen)
    • 1 knoflookteen
    • Zout, peper
    • 1 eetlepel kervel en 1 eetlepel peterselie
    • Paar blaadjes verse munt
    • Eventueel klein gesneden ui of prei
    • 1 ei om te bestrijken
    • Boter

Bereidingswijze.

  1. meel, ei, olie, water en zout tot een glad deeg kneden en een half uur onder huishoudfolie laten rusten.
  2. aardappels koken, schillen terwijl ze nog warm zijn en fijn maken. Kruiden fijn hakken. Aardappels, kruiden en uitgelekte kwart door elkaar roeren.
  3. Deeg dun uitrollen, rondjes maken met een doorsnede van 8-10 cm. In het midden wat van de vulling leggen en de randen met geklopt eigeel bestrijken. Randen op elkaar vouwen en vastdrukken zodat er geen lucht meer tussen zit. De randen dan zorgvuldig omslaan, zodat er kleine tasjes ontstaan.
  4. De tasjes in zout water ongeveer 10 minuten laten liggen totdat ze vanzelf weer naar boven komen drijven. Serveren met bruine boter.

TIP Bruine boter smaakt een beetje nootachtig aromatisch. Voor de Kärntner Kasnudeln is het een must. Bruine boter wordt gemaakt van boter in een pannetje smelten totdat deze bruin begint te kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.