Gmundner Kirchtagssuppe

Recepten > Gmundner Kirchtagssuppe

Een Oostenrijks voorgerecht

Ingrediënten:

  • 50 gram buikspek
  • 2 kruidnagels
  • 2 liter heldere bouillon
  • 1 kleine wortel
  • 2 laurierbladeren
  • 60 gram bloem
  •  peterseliewortel
  • 10 peperkorrels
  • 250 ml rode wijn
  • snufje zout
  • 100 ml slagroom
  • 100 gr selderie
  • een weinig tijm
  • 1-3 eetlepels tomatenpuree
  • 10 jeneverbessen
  • 1 scheut schnaps
  • ½ kg vlees (wild)
  • 1 kaneelstok
  • 3 uien
  • 1 scheut olie

Bereiding:

  1. Spek en vlees snijden
  2. Uien schillen en fijnhakken.
  3. Alle groente schoon maken en in niet te dunne schijven snijden.
  4. Groente en vlees in een klein beetje olie aanbraden.
  5. Spek, uien en 1 eetlepel tomatenpuree kort mee laten braden en vervolgens met rode wijn afblussen.
  6. Meel toevoegen, bouillon erop gieten en laten koken.
  7. Peperkorrels, jeneverbessen, laurierbladeren, kruidnagels en kaneelstok in een theefilterzakje doen, dichtmaken en aan de soep toevoegen.
  8. Soep ca één uur laten koken.
  9. Theefilterzakje eruit nemen.
  10. Slagroom toevoegen
  11. De soep met zout, tijm en schnaps op smaak brengen.
  12. Soep met tijmblaadjes en stukjes geroosterd brood erover heen gestrooid serveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *