Gerstensuppe mit Gailtaler Almkäse und Salbei

Recepten > Gerstensuppe mit Gailtaler Almkäse und Salbei

Een Oostenrijks voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gehakte sjalotten
  • 1 knoflookteen
  • 1 dl olijfolie
  • 200 gram fijngesneden wortels, prei en sellerie
  • 70 gram gerst
  • 1 liter fond van groente/runderbouillon
  • 1 klein bosje salie
  • 100 gram Gailtaler Almkäse

Bereidingswijze

  1. De Gailtaler Almkäse (indien niet voorradig een andersoortige harde kaas) in kleine stukjes snijden.
  2. Salie fijnhakken en eventueel nog een scheutje olijfolie toevoegen.
  3. De sjalotten met de knoflook en de olijfolie licht aanbakken, de gerst en de groente toevoegen. Dit geheel kort in zijn eigen sap laten garen en vervolgens met de bouillon overgieten.
  4. Vlak voordat de gerst week wordt het kaasmengsel toevoegen. Eventueel nog een klein beetje olie toevoegen, naar smaak.
  5. De kleine stukjes kaas onderin het soepbord leggen en de soep eroverheen gieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *