Tolgelden en vignet

Thema’s > Tolgelden en Vignet

Voor de Oostenrijkse autosnelwegen (en ook de Weense Nordrandstraße B 302 en de “Südumfahrung Landeck” (Tirol) B180) moet tol betaald worden. Het is een vignet, dat op de voorruit of op de voorste linker (niet bewegelijke) ruit van de auto geplaatst moet worden.

Bij motorfietsen moet het vignet op een moeilijk weg te halen, goed zichtbaar onderdeel geplaatst worden. Het vignet is bij de post, en een boel andere winkels, aan de grenzen en ook in het buitenland bij o.a. automobielclubs verkrijgbaar.

  • Voor caravans die door een voertuig tot 3,5t toegelaten gewicht getrokken worden, hoeft geen extra vignet geplaatst te worden.
  • Campers gelden als een auto (niet meer dan 3,5t !).  Ook bij campers met aanhanger is geen eigen vignet voor de aanhanger nodig.
  • 10-dagen-vignet 2-maanden-vignet jaar-vignet  auto en campers – niet meer dan 3,5t EUR 7,70 22,20 73,80 auto en campers – meer dan 3,5t U hebt een “Go-Box” nodig. Alle informatie: www.go-maut.at

Voor sommige routes – de “Altmautstrecken” – (vooral in de Alpen) moet vanwege de hoge bouwkosten, een extra tol betaald worden (maar u hoeft er geen vignet voor te hebben):

  • Brennerautobahn A13 (Tirol – Italië)
  • Arlbergschnellstraße S16 bij de Arlbergtunnel (Tirol – Vorarlberg)
  • Tauernautobahn A10 bij de Tauerntunnel en de Katschbergtunnel (Salzburg – Kärnten)
  • Pyhrnautobahn A9 bij de Bosrucktunnel (Ober Oostenrijk – Steiermark) en bij de Gleinalmtunnel (Steiermark)
  • Karawankenautobahn A11 bij de Karawankentunnel (Kärnten – Italië)

De tol voor auto’s of campers is hier in de meeste gevallen rond EUR 10,- en wordt ter plekke betaald.  Als voorbeeld een paar tarieven voor auto / camper of auto met caravan:
Arlberg-Tunnel: € 9,00   (auto met caravan: € 13,00)
Brennerautobahn:  € 7,95   (auto met caravan: € 10,45)
Phyrnautobahn Bosrucktunnel:  €  5,-   (auto met caravan: € 7,00)
Phyrnautobahn Gleinalmtunnel:  €  7,95   (auto met caravan: € 9,95)
Tauernautobahn: € 10,-   (auto met caravan: € 12,50)

Uitgebreide informatie over de toltarieven vindt u hier.

Overige:
Van het Salzburger Gasteiner Tal voert een treintunnel door de Hoge Tauern naar Kärnten (Mallnitz).  Elke uur worden de auto’s opgeladen en men reist voor ong. € 15,- op aangename wijze van noord naar zuid of omgekeerd.  Let op: campers en caravans kunnen niet meegenomen worden!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *