Zwiebelstrudel

Recepten > Zwiebelstrudel

Zwiebelstrudel

4 personen, ca. 75 minuten voorbereiding

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels
  • 1 pak bladerdeeg (275 gr)
  • 740 gr uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr zure room

 Bereidingswijze

1.    Aardappels beetgaar koken, schillen en in stukken snijden. Uien van schil ontdoen, halveren en in niet te dunne ringen snijden. De uien met een beetje suiker in olijfolie glazig bakken en laten afkoelen.

2.    Bladerdeeg tot een rechthoek uitrollen. Bovenste 1/3 deel en onderste 1/3 deel met de massa van ui en aardappel bedekken. Aan de randen een smalle reep vrijlaten. Het onbelegde deeg met een ei bestrijken. Het belegde deeg van het bovenste deel en van het onderste deel tot het midden inrollen. Op een bakblik leggen en met ei bestrijken. De strudel in ca. 25 bakken op 200 graden C.

3.      De zure room glad roeren, zout en peper toevoegen en bij de studel serveren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *