Wurstkrapferln

Recepten > Wurstkrapferln

Nagerecht of tussendoortje. 4 porties, ca. 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 450 gr fijne worst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 250 ml volle melk
  • 160 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde majoraan of 1 eetlepel verse majoraan
  • 2 knoflooktenen fijngeprakt
  • zout, peper, nootmuskaat en olijfolie

Bereidingswijze

  1. Melk, meel, ei, nootmuskaat, knoflook, zout en peper tot een gladde massa mengen. Dit deeg ongeveer 15 minuten laten rusten.
  2. Velletje van de worst afhalen en de worst dan in 1 cm dikke plakken snijden. De plakken worst door het deeg mengen.
  3. Een beetje olie verhitten. Eetlepel deeg (waar ook de worst in zit) in de pan leggen en aan beide kanten bakken. Dit product heet een Krapferln). Op keukenpapier laten uitlekken.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *