Waldviertler Birnenknödel

Recepten > Waldviertler Birnenknödel

Waldviertler Birnenknödel is een origineel recept dat oorspronkelijk uit  Niederösterreich komt.

Ingrediënten

  • 500 gr melige aardappelen
  • 1 ei
  • Zout
  • 100 gr griesmeel
  • 100 gr meel
  • 2 eetlepels boter of margarine, gesmolten
  • Snufje kaneel
  • Fijngemaakte schil van een citroen
  • 300 gr peren
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 200 gr hazelnoten
  • 200 gr diepgevroren bosvruchten
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

  1. Aardappels in de schil koken. Schil verwijderen en als ze nog heet zijn raspen. Met het ei, een snufje zout, de griesmeel, het meel, de gesmolten boter, de kaneel en de fijn geraspte schil van de citroen tot een ‘middelhard’ deeg kneden.
  2. De peren schillen, klokhuis verwijderen, in stukjes snijden en kort koken. In een schotel doen en 2 eetlepels suiker erdoor roeren.
  3. Van het deeg platte rondjes maken met een doorsnede van ca. 10 cm. In het deegrondje een schep van de peren leggen en voorzichtig het deeg rondom de peren dichtmaken en mooie ballen vormen. De ballen ongeveer 15 minuten in gezout water koken.
  4. De hazelnoten in de oven bruinen, in de doek de schil verwijderen en vervolgens raspen. De goed uitgelekte perenknödels door de hazelnoten rollen en met 2 eetlepels suiker bestrooien.
  5. De diepgevroren bosvruchten met de honing maximaal 3 minuten koken en dan nog 1 minuut laten afkoelen in de pan.
  6. Peerknödels op een bord leggen en garneren met de bosvruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *