Rosinenbrotchen

Recepten > Rosinenbrotchen

Recept voor voor 18 broodjes

Ingrediënten

  • 500gr meel
  • 1 tl kaneel+kruidnagel+nootmuskaat
  • 21 gr gist
  • 50 gr suiker
  • 200ml lauw warme melk
  • 100gr boter
  • snufje zout
  • 50 gr rozijnen
  • boter voor het bakblik

Bereidingswijze

  1. Meel en kruiden mengen in een deegkom Een kuiltje in het midden en dat vullen met brokjes gist, 1 tl suiker, 3 etl melk. Vermengen met wat meel van de rand en dan dit voordeeg 15 min op een warme plaats laten rusten.
    Boter in de rest melk smelten en met de rest suiker en zout in het voordeeg doen en dan met de mixer en deeghaken alles vermengen. Gedroogde rozijnen wassen en toevoegen aan het deegmengsel.
    30 min laten rijzen op een warme plek zodat het volume verdubbeld is.
  2. Oven voorverwarmen op 200graden.
  3. Bakblik invetten, van het deeg 18 ballen vormen, op het bakblik leggen en toegedekt op een warme plek nog eens 15 minuten laten narijzen. Kruislings insnijden en in 15-20 min. op 180 graden bakken.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *