Rosa filet vom Schwein mit eingelegte Feldfrüchten und Grießroulade

Recepten > Rosa filet vom Schwein mit eingelegte Feldfrüchten und Grießroulade

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees.

Ingrediënten Grießroulade

  • 375 ml Gemüsefond (vervanging: kruidenbouillon – geen blokje)
  • 375 ml melk
  • 50 gr boter
  • 190 gr polenta (mais griesmeel)
  • 50 gr geraspte parmezaansse kaas
  • Zout, peper, mespunt nootmuskaat
  • 2 blaadjes bladerdeeg voor taart
  • 2 eetl. crème spinazie (ontdooid)
  • 2 eetl. olijfolie

Ingrediënten Feldfrüchten

  • 6 eetlepels suiker
  • 15 geschilde sjalotten
  • 1 eetl. honing
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 500 ml olijfolie
  • 2 jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • 5 witte peperkorrels
  • 5 gr gember (vers geraspt)
  • 3 paprika’s (1x rood, 1x geel, 1x groen)
  • 1 courgette

Ingrediënten Filet vom Schwein

  • 480 gr varkensschnitzel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 120 gr verse kruiden en sla
  • Zout, peper

Grießroulade

1.      Gemüsefond met melk en boter koken, de ploenta langzaam, beetje bij beetje toevoegen en tot een dikke massa laten inkoken. Kaas toevoegen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

2.      Een blad balderdeeg (25×25 cm) met de koude crème spinazie bestrijken. Met het tweede blad bedekken en vervolgens een laagje van de nog warme polentamassa over dit tweede blad strijken. Geheel tot een rollade oprollen, in vershoud folie wikkelen en tenminste één uur in de koelkast leggen. Vlak voor het eten uit de koelkast halen en in plakken van ca. 2 cm snijden en deze in 2 eetlepels olijfolie aan beide zijden krokant bakken.

Feldfrüchte

3.      Suiker met 3 eetlepels water laten inkoken. De gehalveerde sjalotten toevoegen, kort laten glaceren en dan de honing toevoegen. Met de witte wijnazijn afblussen, de olijfolie erbij gieten, de witte peperkorrels en de vers geraspte gember toevoegen. De in ruiten gesneden paprika’s erbij doen en het geheel laten inkoken. Vervolgens de in plakken gesneden courgette toevoegen met het zout en de peper. Van het vuur nemen en warm wegzetten.

Varkensschnitzel

4.      De filet kruiden met zout en peper. Aan beide zijden in 2 eetlepels olijfolie aanbraden en dan in de oven bij 130 graden in 10-15 minuten laten garen. Na het uit de oven nemen met aluminiumfolie toedekken en 5 minuten laten rusten.

5.      De veldvruchten samen met de kruiden en sla op een bord leggen vervolgens de schijf gebakken polenta en de in schijven gesneden varkensfilet.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *