Reislaibchen mit Basilikum

Recepten > Reislaibchen mit Basilikum

Vegetarisch Oostenrijks hoofdgerecht 4 porties, ca. 40 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 250 gr rijs (lange korrel)
  • 100 gr kwark (10% vet)
  • 140 gr bloem
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 120 gr mozzarella
  • 2 tomaten
  • ½ lepel bouillonstrooisel
  • 250 ml water
  • 150 gr crème fraiche
  • 50 gr basilikum (fijn gesneden)
  • zout, peper

Bereidingswijze

  1. Rijst koken en in een zeef laten uitlekken. De uitgelekte rijst met de kwark, het meel, eieren, zout en peper vermengen 4 Laibchen maken. Een Laibchen is een platte of ovale koek van een bepaalde massa. De Laibchen in de olijfolie aan beide kanten goudbruin bakken.
  2. Oven op de grillstand voorverwarmen. Mozzarella en tomaten in 1 cm dikke plakken snijden. De Laibchen met de tomaten en mozzarella beleggen en onder de grill afbakken.
  3. De overgebleven olie waarin de Laibchen zijn gebakken met de 250 ml water met de ½ bouillonstrooisel vermengen. De crème fraiche toevoegen en erdoorheen roeren en laten inkoken. De saus pureren. Op een bord Laibchen en saus serveren. Eventueel nog glazig gebakken uitjes als garnering toevoegen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *