Pompoen Chutney

Recepten > Pompoen Chutney

Twee recepten voor Pompoen Chutney

Ingrediënten

  • 200 gr in stukjes gesneden pompoenvlees
  • 130 gr in stukjes gesneden zure appel
  •  70 gr in stukjes gesneden ui
  •  70 gr rietsuiker
  •  50 ml witte wijn azijn
  •    3 fijn gesneden teentjes knoflook
  • 1 mespunt: kaneel, nootmuskaat, kerry, curcuma, cayennepeper, zout
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 0,5 theelepel vers geraspte gember.

Bereidingswijze

  1. Alles door elkaar mengen en 40 minuten laten koken. Eventueel extra wijn toevoegen.
  2. In wekpotten doen en 5 minuten op de kop laten staan en vervolgens bewaren in een donkere ruimte.

Ervaring: extra wijn toevoegen omdat het volledig inkookt na ca. 15 minuten. Om geen pap te krijgen heb ik het na ca. 25 minuten van het vuur gehaald

.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-

Een andere wijze is om pompoenvlees te stomen, ui te stomen en de appel samen met rozijnen stomen. In een aparte pan de andere bovengenoemde ingrediënten laten koken.

De gestoomde levensmiddelen aan de saus toevoegen en even laten doorkoken.

In wekpot en 5 minuten op de kop en dan in donkere ruimte plaatsen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *