Noedels in doek

Recepten > Noedels in Doek

Ingrediënten

  • zes broodjes
  • 1/8 l melk
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 40 g spek
  • 150 g boter
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • meel

Bereidingswijze

  1. De broodjes in blokjes snijden. Melk en eieren mengen en dit eimengsel over de broodblokjes gieten. De ui pellen en snipperen, het spek in blokjes snijden en beide in de pan bakken.
  2. De boter schuimig roeren, de peterselie wassen en fijnsnijden. Boter met het broodmengsel, ui, spek, peterselie, wat zout en 1 el meel mengen.
  3. Het mengsel op een vochtige, beboterde en met meel bestoven linnen doek leggen, tot een lange worst rollen en de uiteinden samenbinden. De rol aan een keukenlepel binden en in veel kokend water met zout hangen; 40 à 50 min. laten pruttelen.
  4. Rol uit het water nemen en kort afschrikken met koud water. De noedels uit de doek halen en in vingerdikke plakken snijden.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *