Mierikswortelsuas (Kren)

Recepten > Sauzen > koude Mierikswortelsaus

Onderstaand nog een recept van een koude saus die ik recentelijk nog in een restaurant heb gehad. Heerlijk bij vlees en wild.   In dit receptje geen hoeveelheden omdat het een saus betreft en het afhankelijk is hoeveel je zelf wilt maken.

Ingrediënten

  •  Slagroom
  •  verse Kren (= mierikswortel) Verse Kren is niet zo sterk als die je in een potje koopt, dus een grote hoeveelheid is aan te raden. In Nederland is verse Kren moeilijker verkrijgbaar dan in Oostenrijk, dus dan uit een potje maar deze dan eerst op een doek leggen en goed laten uitlekken.
  •  gemalen zeezout
  •  verse peper
  • afhankelijk van waar het bij gegeten wordt (dus niet bij wild) een stukje boursin met tuinkruiden of een andere kruidenkaas die heel fijn van structuur is.

Bereidingswijze

  1. Slagroom stijf kloppen.
  2. Verse Kren raspen. Naar eigen smaak.
  3. Kren, peper en zout door de stijve slagroom spatelen.   Deze saus is koud en heerlijk bij vleessoorten en wild.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *