Kwetsencompote met rode wijn

Recepten > Kwetsencompote met rode wijn

Ingrediënten:

  • 500 gram kwetsen (een stevig soort pruimen)
  • 1-1/2 deciliter rode wijn
  • 2 eetlepels wijn- of ciderazijn
  • 200 gram suiker
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 afgestreken eetlepels maïzena

Tip: Andere pruimen (vers of diepvries, ontdooid) kunnen ook gebruikt worden voor de compote, ze koken wel sneller kapot. De helft van de suiker is meestal voldoende voor zoete pruimen.

Bereidingswijze

  1. Was de kwetsen, halveer en ontpit ze.
  2. Breng de wijn met de azijn, suiker en het pijpje kaneel aan de kook.
  3. Doe – als het mengsel kookt en de suiker opgelost is – de gehalveerde kwetsen in de pan.
  4. Breng ze aan de kook en laat de kwetsen enkele minuten door koken, roer af en toe.
  5. Voeg – als de velletjes van de kwetsen net iets los beginnen te laten – de maïzena toe en kook al roerend nog even kort door tot de compote gebonden is.
  6. Laat de kwetsencompote afkoelen en liefst tot de volgende dag (in de koelkast) staan zodat de smaak goed door kan trekken.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *