Kohlrabihendl mit Reislaibchen

Recepten > Kohlrabihendl mit Reislaibchen

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees.

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gr rijst
  • 1 eetlepel geraspte bergkäse (eventueel te vervangen door parmezaansse kaas)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel broodkruimels (of paneermeel)
  • ½ theelepel tijm
  • 2 middelgrote koolrabi
  • 400 ml slagroom
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 4 kippenborsten zonder botten
  • 150 ml water of bouillon
  • Zout, peper en eventueel verse rozemarijn.

Bereidingswijze

  1. Ui schillen, fijn snijden en in boter glazig bakken.
    Rijst koken. Toevoegen de ui, kaas, eieren, broodkruimels, tijm, zout en peper. Goed door elkaar mengen. 10 minuten laten rusten en dan van deze massa 8 koeken vormen.
  2. Koolrabi schillen, in dunne plakjes snijden en in zout water blancheren. Koolrabi uit water halen en kruiden met nootmuskaat en zout. Vervolgens kort met de room laten koken.
  3. De kippenborsten met zout en peper inwrijven. In een braadpan met 1-2 eetlepels olie (of boter) aan alle kanten kort aanbraden en vervolgens op de huizijde leggen in de voorverwarmde oven op ca 180-200 graden) in ca. 10 minuten verder braden
  4. In een tweede pan de koeken in wat olie krokant bakken.
  5. De kippenborsten uit de pan halen. Van de overgebleven jus het vet afgieten en bij het restant 150 ml water of bouillon toevoegen. Even laten inkoken. Eventueel verser rozemarijn toevoegen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *