Karottentorte

Recepten > Karottentorte

Vegetarisch Oostenrijks hoofdgerecht

Dit recept staat ook bekend als Innviertler Primiztorte, Recept uit Niederösterreich

Ingrediënten

  • 3 eigeel
  • 130 gr poedersuiker
  • 300 gr wortelen
  • 100 gr amandelen, zonder schil en geraspt
  • 30 gr meel
  • 1 eetl rum
  • 3 eiwit
  • 1 eetl boter om de bakvorm mee in te smeren en meel om over de boter heen te strooien
  • 100 gr poedersuiker
  • Rum naar smaak

Bereidingswijze

  1. Eigeel en poedersuiker schuimig roeren. Wortelen wassen, fijn raspen en samen met de geraspte amandelen, het meel en de rum door elkaar mengen.
    Eiwit tot een stevige massa kloppen en er vervolgens voorzichtig doorheen spatelen.
  2. De verkregen massa in een ingevet en met meel bestrooide bakvorm doen en bij een matige hitte in 75 minuten gaar bakken. Laten afkoelen.
  3. De poedersuiker met zoveel rum mengen dat het smeerbaar wordt. Met deze glazuur de taart bestrijken.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *