Kalbsstelze glasiert

Recepten > Kalbsstelze glasiert

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees.

Ingrediënten:

  • 60 gram boter
  • 2 stuk Kalbsstelzen (kalfspootje)
  • 1 snufje zout
  • bos gemengde soepgroente

Bereiding

  1. De soepgroente in zout water aan de kook brengen en de Stelzen erbij doen. Op een zacht vuurtje ca. 50 minuten laten koken. De stelzen eruit halen en met keukenpapier afdeppen.
  2. De gare stelzen met boter bestrijken. In een voorverwarmde oven (ca. 200 graden) zetten en gedurende 20-30 minuten verder laten garen. Gedurende de oventijd de stelze nog regelmatig met boter bestrijken.
  3. De Stelzen worden op een schaal geplaatst en in het midden van de eettafel geplaatst. De buitenkant van de Stelzen bestaat voornamelijk uit vet. Dit wordt eraf gesneden. Daarna snijdt iedereen zelf zijn vlees van de Stelzen af.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *