Kaiserschmarrn

Recepten > Kaiserschmarrn

Ingrediënten

  • 70 gr rozijnen
  • 1 el rum
  • 4 eieren
  • ¼ l melk
  • 40 gr suiker
  • 160 gr meel
  • 1 mespuntje zout
  • 50 gr boter
  • 50 gr amandelschaafsel
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. De rozijnen in een zeef doen en met heet water overgieten, dan afdrogen en op keukenpapier laten drogen. In een schotel doen en met de rum begieten.
  2. De eieren splitsen. De melk, suiker en het en het eigeel vermengen en met het meel tot en glad, dun vloeibaar deeg roeren. Dan het eiwit met het zout zeer stijf slaan en voorzichtig door het deeg spatelen.
  3. In een grote pan de boter op middelmatige hitte verhitten. Het deeg erin doen en ca. 5 minuten laten bakken en dan de rozijnen en de amandelen eroverheen strooien.
  4. Zodra de onderkant goudgeel en ‘vast’ is, de schmarrn keren en de andere kant ook in ca. 5 minuten goudgeel bakken. De schmarrn in kleine stukjes snijden/trekken tijdens het bakken.
  5. Het vuur uitschakelen en de Kaiserschmarrn kort laten uitdampen. Dan op een voorverwarmd taartbord doen en dik met poedersuiker bestrooien.
  6. Direct serveren.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *