Kaisermelange

Recepten > Kaisermelange

De Kaisermelange is een typische Oostenrijkse koffiespecialiteit die stamt uit de tijd van Keizer Franz Josef. Hij dronk dit koffiemengsel heel veel en daarom werd deze drank de Kaisermelange genoemd.

De Kaisermelange wordt gemaakt door een eigeel, suiker en cognac in een grote koffiemok goed door elkaar te roeren. Hierna wordt er koffie (mokka) overheen gegoten en het geheel wordt afgemaakt met een dikke laag schuim van opgeklopte melk. Tot slot chocoladeschaafsel over het geheel heen.

Op de meeste plaatsen waar men tegenwoordig een Kaisermelange koopt wordt hij niet meer op deze traditionele manier klaargemaakt. Het eigeel en de congnac worden dan achterwege gelaten en in plaats van het schuim van opgeklopte melk wordt er stijfgeklopte slagroom op gespoten. De betere restaurants serveren uiteraard nog wel de originele Kaisermelange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *