Gurktale Specknudel

Recepten > Gurktale Specknudel

Dit si een recept met een origineel Oostenrijks ingrediënt: Gurktaler Luftgeselchter speck (in de lucht gedroogd spek)

Ingrediënten deel

  • 350 gr meel
  • 1 ei
  • Zout
  • 1/8 liter water

Ingrediënten vulling

  • 2/3 deel van het Gurktaler speck gekookt
  • 1/3 deel van het Gurktaler speck luchtgedroogd
  • een beetje varkensvet
  • een fijn gesneden ui
  • Selleriekruid
  • Knoflook

Bereidingswijze

  1. Alle spek heel fijn snijden, kort verwarmen met met de rest van de ingrediënten vermengen.
  2. Klein Knödel (bolletjes) vormen, hier overheen het deeg leggen en rondom (1 cm van de rand) uitsnijden.
  3. Vervolgens is goed gezouten water koken.
  4. Met het braadvet van het spek als saus erbij geven.
    Smakelijk gerecht bijvoorbeeld bij zuurkool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *