Gevulde gans

Recepten > Gevulde gans

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees. Gevulde gans, een echt Oostenrijks Oma´s recept.

Ingrediënten:

  • 1 schoongemaakte gans van ca. 4,5 kg
  • 2 eetlepels boeter
  • 200 gram gekookte kastanjes
  • 2 eetlepels hete soep of water voor de vulling
  • ¼ liter heet water voor het overgieten
  • 2 eetlepels majoraan
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 3 sneetjes witbrood
  • 1 fijngehakte ui
  • 2-3 geschilde appel in stukje gesneden

Bereiding

  1. De gans van binnen en buiten onder water goed afspoelen. Met keukenrol droog deppen. Met zout en majoraan inwrijven.
  2. Ui fijnhakken en in boter glazig bakken dan de stukjes appel en de gekookte kastanjes toevoegen. De sneetjes witbrood met soep of water overgieten.
  3. Alle ingrediënten van punt 2 samen met de rozijnen, majoraan zout en peper vermengen. Dit mengsel in de gans stoppen. De gans met keukentouw dichtbinden.
  4. De gans in een ovenschaal leggen en met water of soep overgieten, vervolgens in de oven zetten en op 200 graden in ca. 120 minuten gaar braden. Vergeet niet de gans regelmatig met warm water of warme soep te overgieten.

In Oostenrijk wordt dit gerecht geserveerd met aardappelknödel en rode kool geserveerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *