Gesmoorde Mölltal-Glocknerlamgehakt met gemengde kruiden en groenten

Recepten > Gesmoorde Mölltal-Glocknerlamgehakt met gemengde kruiden en groenten

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees.

Ingrediënten

  • 1 schenkel van het lam
  • Zout, peper,
  • Knoflooktenen, majoraan, tijm, rozemarijn
  • Uien, wortels, selderie
  • Rode wijn (In plaats van rode wijn kan men ook runderbouillon gebruiken).

Bereidingswijze

  1. De lamschenkel met zout, peper, knoflooktenen, majoraan, tijm en rozemarijn kruiden.
  2. De oven op 200 graden voorverwarmen. Olie in een braadpan verhitten en de schenkel daarin snel bruin braden. De fijngesneden uien, wortels en selderie toevoegen.
  3. Pan van het vuur halen en met rode wijn overgieten. Pan in de oven zetten en gedurende 60-70 minuten de schenkel laten garen. Regelmatig met het vocht overgieten.
  4. Aardappels (gebakken of gekookt), spekbonen of polenta smaken uitstekend bij dit gerecht.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *