Fleischknödel mit Sauerkraut

Recepten > Fleischknödel mit Sauerkraut

Een Oostenrijks hoofdgerecht, met vlees. Fleischknödel mit Sauerkraut is een recept uit Nierderösterreich

Ingrediënten

  • 250 gr varkens of kalfsgehakt
  • Nootmuskaat
  • Geraspte citroenschil
  • 2 eieren
  • 1-2 eetlepels broodkruimels
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 kg zuurkool
  • 50 gr spek
  • Olie voor aanbakken
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierbladeren
  • 250 ml kruidenbouillon
  • Zout, peper

Bereidingswijze

  1. Gehakt met zout, peper, nootmuskaat en de geraspte citroenschil vermengen. Vervolgens de eieren en de broodkruimels goed doorroeren en het geheel 20 minuten laten rusten.
  2. Van de gehaktmassa bollen vormen en deze gedurende 10-15 minuten in de runderbouillon koken.
  3. Het spek in hele dunne reepjes snijden en in een pan aanbakken.
  4. De zuurkool goed wassen.
  5. De jeneverbessen, laurierbladeren, zout en peper bij de spek doen en de kruidenbouillon eroverheen gieten.
  6. De gehaktballen op een bord serveren samen met de koude zuurkool en het geheel overgieten met de spekreepjes en de jus.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *