Filzmooser Preiselbeer-Schmarren

Recepten > Nagerecht > Filzmooser Preiselbeer-Schmarren

Recept voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 8 eigeel
  • 120 gram grof meel
  • 150 ml melk
  • 1 eetl. vanillesuiker of merg van halve vanillestick
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 8 eiwit
  • 40 gr boter
  • 4 eetlepels veenbessenjam
  • kaneel-suiker (door elkaar gemengd)

Bereidingswijze

  1. Oven op 160 graden voorverwarmen. Eigeel, meel, melk vanillesuiker (of vanillemerg) en de helft van de suiker met elkaar vermengen.
  2. Eiwit met de rest van de suiker schuimig kloppen (niet te stijf) en door de eigeel massa spatelen.
  3. Boter in een pan laten smelten, het deeg toevoegen, kort aanbakken en in de oven verder laten garen in 12-15 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin van kleur is.
  4. De massa, Schmarren genaamd, uit de oven halen. Met twee vorken in stukken “snijden” en met de veenbessenjam overgieten. Vervolgens met de gemengde kaneel-suiker bestrooien.

Vanilleijs of een vruchtenmoes smaakt hier lekker bij.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *