Donauwellen

Recepten > Donauwellen

Ingrediënten:

  • 3 theelepels bakpoeder
  • 250 gram boter
  • 5 eieren
  • 20 gram cacao
  • 720 gram kersen
  • 1 eetlepel melk
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 375 gram bloem
  • 200 gram suiker

Bereiding:

  1. Boter schuimig roeren en daarna één voor één suiker, vanillesuiker en zout toevoegen. Alles goed doorroeren totdat een gebonden massa ontstaat.
  2. Eén voor één de eieren door de massa roeren.
  3. Bloem en bakpoeder toevoegen en er eveneens goed doorheen roeren.
  4. 2/3 deel van het deeg op een ingevet bakblik uitstrijken.
  5. Door de rest van het deeg de cacao en de melk doorroeren en over het blanke deeg uitstrijken.
  6. Kersen goed laten uitlekken en over het donkere deeg verdelen.
  7. De Donauwellen in ca 35-40 minuten in de oven bakken op 180 graden.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *