Apfelstrudel

Recepten > Apfelstrudel

Ingrediënten

Deeg:

  • 300 g meel
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei
  • olie
  • poedersuiker

Vulling:

  • 80 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 80 g paneermeel
  • 100 g boter
  • 1,5 kg zure appelen
  • 80 g gehakte noten
  • 100 g suiker
  • kaneel
  • citroensap

Bereidingswijze

  1. Meel, zout, ei en 1 el olie met 1/8 l lauwwarm water tot een zacht deeg verwerken en 30 min. laten rusten. Daarna op een met meel bestoven doek leggen, uitrollen en met olie bestrijken. Oven voorverwarmen op 180 °C.
  2. Alleen met bebloemde handen het deeg vastpakken en dit voorzichtig vanuit het midden naar alle kanten uittrekken, totdat het heel dun is. De dikke deegranden wegsnijden en bewaren.
  3. Voor de vulling: De rozijnen wassen, droogdeppen en met de rum besprenkelen. Het paneermeel in wat boter roosteren en over het deeg strooien. De appels schillen, klokhuizen verwijderen, in dunne plakjes snijden en met de rozijnen, noten, suiker, kaneel en citroensap over het deeg verdelen.
  4. De strudel samenrollen, de uiteinden naar binnen slaan en vastdrukken. De oppervlakte met de deegresten versieren en met een vork meerder keren inprikken.
  5. De overige boter smelten. De strudel op een ingevet bakblik leggen, met de gesmolten boter bestrijken en 30 à 45 min. in de oven bakken. Tijdens de baktijd af en toe met vloeibare boter bestrijken.
  6. Aan het einde van de baktijd de strudel in smalle stukjes snijden, met poedersuiker bestrooien en nog warm serveren.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *