Apfelmostschaumsuppe

Recepten > Apfelmostschaumsuppe

Een Oostenrijks voorgerecht

Ingredienten

  • ¼ liter appelsap
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eigeel
  • 3 kruidnagels
  • 200 gram notenbrood of baguette
  • 1 beker room
  • 1 snuf peper
  • 500 milliliter rundsoep
  • 1 snuf zout
  • ½ kaneelstok

Bereidingswijze

  1. Het appelsap met de soep, kaneel en kruidnagels goed laten doorkoken en inkoken. Van het vuur nemen.
  2. Room en eigeel vermengen en met een garde door de soep roeren. De soep mag niet meer koken anders gaat het eigeel schiften.
  3. Kruiden (kaneel en kruidnagels) verwijderen en zout en peper naar smaak toevoegen.
  4. Het notenbrood of de baguette in hele dunne sneetjes snijden, aan beide kanten beboteren en knapperig bakken
  5. De soep met een garde of staafmixer nog een keer goed doorroeren tot hij mooi schuimig is geworden.
  6. Brood in soepkoppen leggen en de soep eroverheen schenken. Sneetje gebakken brood erbij geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *