Alt-Wiener Suppentopf

Recepten > Alt-Wiener Suppentopf

ca. 290 Kcal per persoon en ca. 3 uur voorbereidingstijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr botten van rund
  • 500 gr rundvlees om te koken
  • Peperkorrels
  • 0,5 theelepel lavas (kruid)
  • 3 stengels met peterselie
  • Snufje nootmuskaat
  • 300 gr wortelgroenten (hiervoor neemt men meestal sellerie of worteltjes)
  • 1 ui
  • 100 gr vermicelli voor in de soep
  • 50 gr erwten
  • Zout
  • 4 eetlepels bieslook

Bereidingswijze:

  1. Runderbotten wassen en in kokend water blancheren, koud laten worden en dan zeven. Hierdoor krijgt u een mooie heldere, aromatische soep.
  2. Runderbotten met ca. 2 liter koud water opzetten, aan de kook brengen en dan het rundvlees toevoegen. Peperkorrels, lavas en peterselie erbij doen en ongeveer 1,5 uur bij matige hitte laten garen. Na ongeveer 1 uur zout en een snufje nootmuskaat toevoegen. Het schuim regelmatig met een schuimspaan verwijderen.
  3. De wortelgroente wassen en schoonmaken. De ui halveren en in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet aan de snijkant bruinen. De wortelgroente en ui aan de soep toevoegen en deze bij matige hitte nog een uur laten doorkoken. Hierna het geheel zeven.
  4. Vermicelli en erwten samen in gezouten water koken. Vlees in kleine blokjes snijden en de groenten in reepjes. Gezamenlijk in de soep doen.
  5. Deze Alt-Wiener Suppentopf met bieslook garneren en dan opdienen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *