Alt-Wiener-Weintraubenstrudel

Recepten > Alt-Wiener-Weintraubenstrudel

Een Oostenrijks voorgerecht, of heerlijk tussendoortje

Strudelblätter kan men in Oostenrijk kant en klaar kopen. In Nederland voldoet kant en klaar bladerdeeg voor taart en gebak.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 gram vloeibare boter
  • 80 gram meel
  • 120 gram poedersuiker
  • 4 blaadjes Strudelbladerdeeg (of als alternatief: bladerdeeg voor taart en gebak.)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van een citroen
  • 800 gram wijndruiven

Bereiding

  1. Druiven van de tak halen, wassen en goed drogen. Eieren met suiker stijf slaan en vervolgens met het meel, de vanillesuiker en citroenschil vermengen.
  2. De Strudelblaadjes uitleggen en de massa over het deeg verdelen. Hierover de wijndruiven leggen en vervolgens het Strudeldeel oprollen.
  3. Oven op 180 graden voorverwarmen en op een bakblik bakpapier uitleggen.
  4. De Strudel met de sluitzijde aan de onderkant op het bakblik leggen en met de vloeibare boter insmeren. De Strudel 50 minuten in de oven laten garen. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *